أطباق منوعة لعجائن رمضان - منتدى الحياة الزوجية | دليل النساء المتزوجات | الثقافة الزوجية والعائلية




::[مواضيع لم يتم الرد عليها ]::

العودة   منتدى الحياة الزوجية | دليل النساء المتزوجات | الثقافة الزوجية والعائلية > الحياة الزوجية والعائلية | عالم عائلتي والطفل | > منتدى فنون الطهي والمطبخ - منتدى الطعام والشراب > معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات
التسجيل البحث مشاركات اليوم اجعل كافة الأقسام مقروءة

معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات معجنات ، فطائر ، مخبوزات ، فطائر ، وصفات فطاير ، وصفات معجنات ، طرق مجعنات 2012 بيتزا ، ساندويتشات ، كيك ، وجبات سريعه


::[ تحديث ... سياسة وقوانين المنتدى ]::


أطباق منوعة لعجائن رمضان

أطباق منوعة لعجائن رمضان || -------------------------------------------------------------------------------- بعض الملاحظات البسيطة على المعجنات :: لازم وانتى بتعملى اى نوع من أنواع البسكوتات أو الفطاير أو الكعك . تخلى بالك

إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع

قديم 12-09-2007, 02:44 PM   المشاركة رقم: 1 (permalink)
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو برونزي
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية عاشقة الفن

البيانات
التسجيل: Dec 2006
العضوية: 74563
المشاركات: 818 [+]
بمعدل : 0.29 يوميا
اخر زياره : [+]
المدينه:
الجنس : انثى
معدل التقييم: 112
نقاط التقييم: 25
عاشقة الفن is just really nice
آعجبنيً: 0
تلقي آعجاب 0 مرة في 0 مشاركة
 

الإتصالات
الحالة:
عاشقة الفن غير متصل

المنتدى : معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات
أطباق منوعة لعجائن رمضان


أطباق
منوعة لعجائن رمضان ||

--------------------------------------------------------------------------------

بعض الملاحظات البسيطة على المعجنات ::
لازم وانتى بتعملى اى نوع من أنواع البسكوتات أو الفطاير أو الكعك . تخلى بالك من الدقيق قوى لان انواع الدقيق بتختلف عن بعض فية نوع يشرب السمنة كلها و فية نوع بيسموة ( بينكر السمنة )يعنى و انتى بتعملى العجينة تلاقى سمنة عمالة تنزل منها و تلاقى الطبق كلة سمنة .. علشان كدة و انتى بتدعكى و بتلمى العجينة بأيدك مش لازم تتأيدى بكمية السمنة المكتوبة ممكن تبقى مظبوطة و ممكن تزودى دقيق من عندك و ممكن تقللى عن المقدار طالما انك شوفتى العجينة اتلمت
و ضرورى تخلى بالك من الفرن.. يعنى الكيك فى الاول بنعلى علية لحد ما الحرارة ترفع العجينة و بعد كدة بنوطى شوية لكن البسكوتات لازم تخلى بالك من درجة الحرارة علشان لو عالية البسكوت حينشف و يحمر من تحت
تانى حاجة بالنسبة للمأكولات ( الطبيخ و اللحوم ...الخ) مش تفضلى تحطى اى نوع بهارات و خلاص ؟؟ و تلاقى النتيجة فى الاخر ان طعم الاكلة الاصلية ضاع من البهارات اللى محطوطة و ملهاش علاقة بالآكلة يعنى بلاقى حد بيحط الكارى و السماق و الزعتر و المستردة على أكل وهو مش مطلوب وضعة فا بالتالى النكهة اللى بتحطيها بتغطى على طعم الاكلة نفسها ...معلش دى ملاحظات سريعة لاحظتها و ضرورية

المنين المصرى
المقادير:
1 كيلو دقيق (طحين)_ 1/2 1 كوب سمن سايح_ زرة ملح _1 ملعقة صغيرة شمر _1 ملعقة صغيرة يانسون _ 1 ملعقة صغيرة سكر _1 ملعقة خميرة فورية او قطعة خميرة بيرة فى حجم اليوسفى الصغيرة من عند الخباز _ 1/4 كوب ماء دافىء _من 1/2 ل 1 كوب حليب دافىء للعجن. 1 ملعقة كبيرة سمسم
الطريقة :
ينخل الدقيق و الملح و نضع عليهم الشمر و اليانسون و السمسم.و الخميرة.يقدح السمن على النار ثم نصبه على الدقيق ونبدء بالكبشة نقلب حتى يختلط السمن بالدقيق ونتركة شوية يبرد حتى تتحمل اليد درجة الحرارة ونبدء فى دعك العجينة كويس جدا ودة شرط نجاح المنين (نبس العجينة )نضيف الحليب شوية شوية حتى تتكون عجينة متوسطة و تترك الاناء نغطيها و نتركها فى مكان دافىء لتخمر اى تذيد . بعد ماتخمر نبدأ فى تشكيلها اما نأخذ قطعة فى حجم اليوسفى الصغيرة وندورها كويس بين ايدينا و نضعها فى صينية مش مدهونة و نبطط خفيف بأيدنا عليها او ناخد قطعة عجينة و بأيدينا الاثنين نبرم فيها امامنا على الترابيزة الى ان تصبح عصاية طويلة مبرومة نحضر السكينة و نقطع بالورب على مسافات متساوية وحدات المنين ثم نشيلهم بالراحة و نرصصهم فى الصينية و نبطط خفيف بأيدنا نترك المنين يخمر ثم ندخلة الفرن متوسط فى الرف الوسط حواللى 1/3 ساعة
ملحوظة : اذا استعملتى الخميرة بيرة يبقى تضعيها فى كوب مع السكر لحد ماتسيل خالص و بعدين تضعى الماء الدافىء و تقلبى و تتركى الكوب فى مكان دافىء لحد ماتلاقيها خمرت .ثم تضعيها على الدقيق بعد وضع السمن


البـــــــــــــــيتزا
المقادير:
2 ملعقة خميرة صغيرة+ م سكر+ 3 كوبايات دقيق + 1 كوب لبن + 1/2 كوب زيت ورشة ملح
الطريقة:
ضعى الخميرة مع سكر صغيرة وحطى عليهم شويه مية دافية وحطيهم بمكان دافى وياريت لو مظلم 10 دقايق يعنى مثلاانا بحطهم بالفرن بس من غير ما اولعه..يعدين هاتى ال دقيق اللبن + الزيت ورشة ملح وعليهم الخميرة واعجنيهم وسيبيها تخمر 3 ساعات ويعدين افرديها فى الصوانى وحطى عليها الاضافات اللى انتى عايزاها للبيتزا كل واحده حسب مابتحب وحطيها فى فرن حامى شغال مكن قبلها بخمس او عشر دقايق ودخليها لمده من تلت لنصساعة على حسب ما تفتحى الفرن وتشوفى الجبنه ساحت والعجينه استوت بس خلى بالك بلاش تحطيها فى الفرن من تحت عشان متتحرقش خليها على رف بالنسبة لسوى البيتزا انا ساعات بدخلها الفرن 5 دقائق تحت بدون الاضافات و بعديناطلعها ارمى فيها الاضافات و ارش الجبنة و معلقة زيت و ادخلها فوق يادوب تسيحالجبنة . و على فكرة اعملى الطريقة دى اذا كنتى حتشيليها فى الفريزر للطوارىءالشديدة توصلى للمرحلة بتاعة و ضعها فى الفرن بدون اى اضافات لمدة 6 دقائق بالضبطولما تبرد حطيها فى كيس فى الفريزروعند الاستخدام تطلعيها و يادوب ترمى عليهاالاضافات و تدخليها فى الفرن

كيكة البـــــــــيتزا
المقادير:
6 ملعقة طعام طحين+6 ملعقة طعام حليب بودرة+1 ملعقة طعام باكنج باودر+4 بيض+ربع فنجان صغير زيت+ثلاثة أرباع فنجان صغير لبن زبادي +1 فنجان صغير ماء+ربع ملعقة صغيرة ملح،الحشوة:فلفل أخضر مقطع مكعبات - طماطم مقطعة مكعبات - شرائح فطر - شرائح زيتون أسود - جبنة شيدر مبشورة(ممكن أستعمال لحم مفروم مسلوق أو ربيان مسلوق أو دجاج)
الطريقة
إدهني قالب الكيك (كيكات الكوب)cup cake بالزبدة أو الزيت (أو نفس القوالب الورقية و رتبيها في صينية فرن مدهونة أيضا) و سخني الفرن- خضري الحشوات- في وعاء أو زبدية أخلطي كل مكونات العجين بخلاط الكيك مع بعض حتى تتجانس(1 - 2 دقيقة- إملأي نصف القوالب بالعجين ثم إنثري الخلطة عليها و ليكن الجبن آخر شيء- قللي حرارة الفرن الى 180 درجة مئوية أو 350 فهرنهايت و أدخلي القالب و راقبيه لأن ينضج خلال (10 - 20 دقيقة أي يحمر العجين من أسفل) ثم حمري الوجه...

فطائر اللحم
المقادير:
للعجينة: 3 أكواب دقيق _ زرة ملح+كوب و ربع ماء دافيء +ربع كوب زيت +ملعقة خميرة جافة+نصف ملعقة صغيرة سكر
الحشوة: عصاج و علية معلقة كبيرة بقدونس مفروم
الطريقة:
نضع الخميرة مع السكر و ربع كوب الماء الدافىء ونقلبهم كويس ثم نضعهم على باقى المقدار تخلط باقي المكونات و نتركها لتتخمر لمدة ساعة أو ساعتين. تقطع العجينة لكرات صغيرة قد الليمونة تفرد العجينة حتى تصبح رقيقة وبعدين نجيب كوباية و ندوس بيها على العجينة عشان تطلع لنا دوائر و تحطى على كل دائرة معلقة عصاج و تجيبى طرف الدائرة على الطرف التانى حتبقى عاملة شكل القطايف ترص الفطائر في صينية مدهونه و تمسح الوش بالفرشاة بلبن و ندخلها الفرن لحد ما تلاقى لونها دهبى و ممكن تحمريها فى زيت

الفطاير بالكفتة
المقادير:
مقادير الكفته:- نصف كيلو لحم مفروم- بصله كبيره مبشوره- ملح - فلفل - بهار - نصف كوب بقسماط ناعم- بقدونس مفروم
مقادير العجينه:- 2 كوب دقيق - 2 كوب ماء مغلي- ربع كوب زيت- ملعقه صغيره ممسوحه ملح
الطريقة:
طريقة الكفته -- نعحن جميع مكونات الكفته جيدا ، طريقة العجينه- نضع الميه والزيت والملح في حله علي النار ونتركها حتي تغلي- نضع الدقيق ونقلب العجين ثم نرفعه عن النار- نترك العجينه تبرد .. ونكرر العجن جيدا ..- نشكلها كور صغيره في حجم الليمونه .. - نفردها ونحشيها بعجينة الكفته علي شكل دوائر- نمسح مقلايه تيفال بالزيت ونرص فيها الدوائر المحشيه -نتركها علي نار هادئه وهي مغطاه - نرشها بالماء من حين لآخر ونقلبها علي الوش التاني إلي أن تحمر قليلا من الجهتين - توضع في طبق التقديم ونجملها بالبقدونس

خبز الصاج ( الرقاق )
المقادير:
تقديريه 1 كيلو دقيق + ماء دافئ للعجن + ملح
الطريقة:
نكون عجينه طريه شويه وبدون خميره .ونقرصها كور صغيره علي سطح مرشوش بالدقيق ..نتركها مغطاه بقماشه ساعه لترتاح
طريقة الخبز للخبز كالصاج نحتاج إما صينيه أو مقلايه أو مصفاه ألمنيوم مستديره نضعها مقلوبه علي بوتاجاز متوسط الحراره
وقت الخبز نفرد فطيره بالنشابه بمساعدة دقيق مرشوش علي الرخامه نخبزها علي السطح الألمنيوم .. علي الجهتين وفي نفس الوقت نفرد فطيره أخري لنخبزها بعدها ..وهكذا .. إلي أن ننتهي من كل العجين .. يستعمل خبز الصاج أو الرقاق عندنا في عمل صينية رقاق أو سندوتشات شاورما يمكن عمل مناقيش وقت الخبز بدهن االرقاق بالزعتر أو الجبنه وغيره من أصناف المناقيش

طريقة أخرى لخبز الصاج
المقادير:
1 ك دقيق أبيض+2 ك دقيق قمح+½ م/ك خميرة+½ م/ك ملح+1 ك ماء
الطريقة:
تعجن جميع المقادير مع بعضها حتى تتماسك، ثم تكور على هيئة كور وتترك حتى تتخمر.تفرد كل وحدة من وحدات العجينة باليد مع رشها بدقيق القمح، ثم تقلب بين اليدين حتى ترق ويكبر حجمها.توضع العجينة على مخدة وترق أكثر حتى يزداد حجمها أكثر، ثم توضع على الصاج وهو ساخن، ويترك لدقيقة واحدة حتى تتكون فقاعات ويميل لون الخبز إلى اللون الذهبي.يرفع الخبز من على الصاج، ويترك حتى يطرى، ثم تحشى بحشوات مختلفة حسب الرغبة.* ملاحظة: يمكن استخدام نفس العجينة للحلويات مع زيادة:¼ ك سكر2 م/ك زيت

الفطير المشلتت
المقادير:
1 ك دقيق+ماء للعجن+سنه ملح وزيها سكر
الطريقة:
يوضع الماء قليلا قليل على الدقيق المنخول ويقلب باطراف الاصابع حتى يصير عجينه ونبدا بتفتيغ العجينه تفتيغ العجينه وهو العامل الاساسى فى نجاحها كفطير وهوه انك بتعجنى العجينه بايديكى وهى مقبوضه يعنى تقبض كف ايدك وتعكسى اليمين مع الشمال وتعجنى لمده ربع ساعه بالظبط وتمسكى قطعه من العجينه وتضغطى عليها بين السبابه والابها م ولو الضغط نتيجته طلعت العجينه رقيقه بدون اى كلكيع فيها خلاص سيبيها ساعه تهدا اما لو كانت فيها كلاكيع تبقى محتاجه عجن تانى وتكررى تانى لمده ربع ساعه وبعد ما ترتاح العجينه تقطع على شكل كورات بحجم كوره التنس الى ان يتم تقطيع المقدار كله وبرده تسيبيها ساعه تهدا
وبعدين تجيبى صينيه كبيره مفلطحه وتضعى عليها زيت زره وتبتدى براحه يدك تفردى العجينه الى ان تبقى رقيقه جدااا وتكبر على قد الصينيه تضعى فيها قطع من الزبد او السمن موش سايح يكون ماسك شويه وتوزعى السمن على كل الدايره وفى المنتصف
ثم تطبقى العجينه يعنى تجيبى اليمين فى النص والشمال فى النص وفوق فى النص وتحتحت فى النص وتلميها وتحطيها فى حاجه لوحدها على جنب ثم تجيبى كوره تانيه تفرديها زى ما عملنا فى الاولى بس من غير سمن وتحطى الاولى فى وسط التانيه وتلمى الاحرف تانى --الاحرف بتاعه العجينه التانيه تلميها فى المنتصف مثل الولى وتجمعى الاتنين على بعض وتجيبى صينيه مدهونه سمن وتضعى فيها الفطيره اللى هيه طبقتين وتضعيها فى الصينيه وتطبططيها شويه على مقاس الصينيه وتضعى على وجهها قطع السمن او الزبد وتوضع فى فرن شديد الحراره وعند احمرار الوجه تخرج ويقدم معها العسل الاسود او الجبن المصرى القديم

طريقة أخرى الفطير المشلتت
المقادير:
-كيلو دقيق - -نصف كيلو سمن سايح - -ماء دافئ للعجن - -ملعقه صغيره ملح - -حوالي نصف كوب زيت ذره لمسح وفرد العجين
الطريقة:
نعجن الدقيق بالماء والملح حتي تتكون لدينا عجينه تنفصل عن إناء العجن و طريه لتكون سهلة الفرد بالنشابه و نتركها ساعه لترتاح .. ندعك العجينه مرة أخري ونقسمها لعشرين قطعه مستديره وندهنها بزيت الذره ونضعها في صينيه بها زيت ونتركها ساعه ليسهل فردها .. وقت تجهيز الفطيره ندهن الطاوله بالزيت ونفرد قطعه من العجين لدرجه رقيقه و شفافه جداونمطها من الحواف ونضعها في صينية الخبز ونرشها بالسمن ونفرد قطعه أخري ونضعها فوق الأولي وندهنها أيضا بالسمن وهكذا حتي عشر قطع للفطيره الواحده وكل مره نرش السمن.. ثم نطوي الأركان الأربعه للفطيره للداخل . فتشكل مربع نلفه كالسويسرول ونتركه حتي نعمل الفطيره الثانيه بنفس الطريقه.. في صينية الخبز نفرد الفطيره باليد ونبططها بشكل مستدير نخبز في فرن ساخن علي درجة400في الرف الأوسط حوالي نصف ساعة ثم نخرجهاوندهن الوجه بالكريمه اللباني (القشده ) ونعيدها لتحمير الوجه تؤكل مع الجبنه وعسل النحل والقشده والبيض المسلوق ممكن خلط السمنه بزيت ذره لتكون فطيره قليلة الدسم ..

فطير مشلتت بالسكر
المقادير
نص مقدار الفطير المشلتت المكتوبة(فوق)يعنى مثلا+نص كيلودقيق +ربع كيلو سمن سايح+ماء دافئ للعجن +1/2م ص ملح
الطريقة
نعجن الدقيق بالماء والملح حتي تتكون لدينا عجينه تنفصل عن إناء العجن و طريه لتكون سهلة الفردبالنشابه و نتركها نص ساعه لترتاح ندعك العجينه مرة أخري ونقسمها لعدة كور مستديرة نعجن كل قطعة لوحدها نفردها و نرققها خالص وندهنها بالسمن السايح ونطبق اطرافها لجوة ( الى الوسط)و بعدين نبططها و نضع سمن سايح و بعدين نطبق الاطراف لجوة تانى وندهن سمن سايح وهكزا تفضلى تطبقى اطراف العجينة لجوة تتدهنى سمن و تبططى كل دة حوالى 6 مرات ورا بعض على طول ادهنى الصينية او صاجة بدون حواف بالسمن ودخليها الفرن متوسط الحرارة ولما تطلع من الفرن ترشيها بالسكر البودرة

بقسماط بالسمسم
المقادير:
5 كوب دقيق+كوب ونصف ماء أو لبن أو خليط منهم دافئ+ملعقه صغيره ملح+خميره بيره + ملعقه سكر+ربع كوب زيت + سمسم مغسول وناشف
الطريقه
ندعك الخميره مع السكر إلي أن تسيل ونضع عليها نصف كوب ماء دافئ ونتركها تخمر بأعجن البقسماط بطريقه سهله أضع في الخلاط الخميره والماء أو اللبن المذكور في المقدار والزيت والملح وأخلط جيدا أضع حوالي من 1 كوب إلي 2 كوب دقيق في الخلاط وأخلط ( علي حسب مقدرة الخلاط في اللف )خلط جيد حتي ينعم أسكب الخليط في طبق غويط .. وأكمل العجن بباقي الدقيق حتي تتكون عجينه متماسكه نتركها تخمر حتي يتضاعف حجمها أشكلها إما ببرمها أصابع طويله أو أصل الأطراف مكونه كعكه أدهن الوجه ببيضه + ملعقه كبيره لبن بودره مخفوقين أرش السمسم علي وجه الكعك أو أدحرج أصابع البقسماط علي السمسم مهم ترك البقسماط يخمر تانية ويتضاعف مرة أخري أخبز في فرن متوسط الحراره .. حتي يتحمص البقسماط

باتون ساليه
المقادير:
1 كيلو دقيق+نص كيلو سمنه+4 بيض+1 ملعقه صغيره ممسوحه ملح+1 ملعقه كبيره كمون+1 ملعقه كبيره خميره بيره + ملعقه صغيره سكر+حوالي من 1 إلي 2 كوب حليب أو ماء للعجن
الطريقه
ندعك الخميره مع السكر إلي أن تسيل ونضع عليها ربع كوب ماء دافئ ونتركها لتخمر نفرك السمن مع الدقيق نضيف البيض المربوب ونقلبه مع الدقيق نضع الخميره ونقلب نكمل العجن بالحليب .. حتي تتكون عجينه متماسكه وناعمه لتكون سهلة التشكيل
يضاف الكمون ونعجن مرة أخرى نترك العجينه تخمر حوالي ساعه نشكلها أصابع رفيعه كالقلم ..ونتركها تخمر نخبزها في فرن حرارته فوق المتوسط قليلا ونركها تنشف بعض الشيء طريقة الباتون ساليه سهله ..وبهذه القادير جميل جدا لكنها طريقه دسمه بعض الشيئ للإفطار اليومي أعملها في بوفيه المناسبات ..وممكن تقليل السمن بعض الشيئ .. بكده تكون وسط بين البقسماط والباتون ساليه

عجينة السمبوسه
المقادير:
3 كوب دقيق - نص كوب زيت - حوالي كوب ماء للعجن + ذرة ملح
الطريقة:
أفرك الزيت مع الدقيق حتي يختلط به بالكامل،أعجن بالماء حتي تتكون عجينه متماسكه .. وأستمر في العجن حوالي عشر دقائق مهم أن تكون العجينه ناعمه .. أتركها ترتاح حوالي نص ساعة أفرد العجينه رفيعه .. وأقطعها دوائر وأحشيها ..إما باللحمه المفرومه العصاج أو الجبنه أو الخضار
حشوة الجبنه :كوب جبنه مبشوره إما تركي أو حمراء - كوب جبن قريش مهروسه بالشوكه+نصف كوب زبادي - ملعقة نشا ناعم - 2 بيضه+ملح - فلفل أسود - ملعقة نعناع ناشف ناعم - 2 ملعقة بقدونس مفروم ناعم
أخلط جميع مقادير حشوة الجبنه ..وأتأكد من الطعم ..ممكن تكون محتاجه ملح قليل ممكن أي أصناف جبنه موجوده إستعمليها لو عندك جبنه بيضاء أو موتسريللا مثلا إعملي خلطه من الجبن .. أهم حاجه ما تنسيش النشا .. هوه إللي بيمسك الخلطه في القلي مع وجود البيض أيضا .. بعد حشو السمبوسه بالجبن إقفليها كويس وإقليها في زيت ساخن

عجينة الميل فى
المقادير:
كيلو دقيق +ذرة ملح +معلقة صغيرة بيكنج بودر+3/4 كيلو زبدة +2 كوب ماء للعجن +1/2 معلقة صغيرة عصير ليمون
الطريقة
انخلى الدقيق مع الملح و اعملى حفرة فى وسط الدقيق - نزلى الماء واحدة واحدة على الدقيق و افضلى اعجنى اعجنى بأيدك - لحد ما تتكون معاكى عجينة بس تكون جامدة ماسكة نفسها - بعد ما تتكون العجينة اعجنى فيها شوية بأديكى - افردى العجينة امامك على الرخامة على هيئة مستطيل طويل- رشى الزبدة بيادوب رشة دقبق صغيرة (علشان تسحب الماء اللى موجود فى الزبدة)- افردى الزبدة على نص المستطيل اللى من ناحيتك مثلا بحيث تكون فى المنتصف و بعيدة عن الاطراف و الجناب - .اقفلى النص التانى الفاضى من المستطيل بحيث يغطى الزبدة و دوسى بأديكى على الجناب كويس - بالنشابة بالراحة افردى العجينة عشان الزبدة ما تطلعش منها و طبقيها على هيئة ظرف يعنى تجيبى الجنب اليمين فى نص المستطيل و الجنب الشمال فى نص المستطيل و الطرف اللى ناحيتك ترفعية لنص المستطيل و الطرف اللى هناك فى نص المستطيل كدة حتبقى شكلها بقى مربع او مستطيل صغير - ضعيها فى الفريزر بالظبط لمدة 15دقيقة ولا اقل ولا ازيد بين كل مرتين - تطلعيها بعد ال15 دقيقة وتكررى نفس عملية الفرد بالنشابه و التطبيق تانى و تحطيها برضة فى الفريزر 15 دقيقة تفضلى تعملى كدة لمدة 6 مرات
ملحوظة :سبب الفرد و التطبيق كل هزه المرات هو دة اللى بيخليها طبقات مورقة علشان كدة ماتقلليش عدد المرات اثناء الفرد بالراحة بالنشابة علشان الزبدة ما تطلعش لبرة ظبط الوقت بين كل تطبيقة و التانية مهم جدا احتفظى بها فى الفريزر فى كيس نايلون لحين الاستخدام
ملحوظة: طبعا علشان هى متعبة بس فى عمايلها فأنا من رأيى انك تتعبى مرة واحدة و تخليها عندك فى الفريزر

عجينة الباف باسترى puff pastry
نفس عجينة الميل فى بس الاختلاف الوحيد فى المقادير بس
المقادير :
كيلو زبدة +كيلو دقيق +ماء بارد للعجن +ذرة ملح+1/2 معلقة صغيرة عصير ليمون لكل 1/4 كيلو دقيق

حشوة للتارت المالح
المقادير:
كوب لبن – 2 بيضة – ملعقة نشاء – ملح – فلفل – شرائح جبنة رومى – شرائح بسطرمة
الطريقة :
نضرب البيض كويس ،نزوب النشا فى اللبن البارد و نضعه على البيض و نقلبهم كويس ونحط الملح و الفلفل بعد ما تكونى عملتى التارت و فردتيها فى القوالب المخصوصة للتارت نضع شرائح البسطرمة و الجبنة الرومى فى القوالب وبعدين نصب الخليط اللى عملناة فى قوالب التارت على الجبنة و البسطرمة بحيث اننا ما نملاش القوالب الا ل 3/4 القوالب فقط علشان هو حينتفخ اثناء السوى نضعهم فى فرن ساخن لمدة 5 دقائق و بعدين نخلية متوسط الحرارة تقريبا من 1/3 ل 1/4 ساعة

حشوة أخرى للتارت المالح
استبدلى الحشوة اللى فوق يعنى بدل الجبنة و البسطرمة نضع فى كل قالب حوالى ملعقة خضار مسلوق ونضع عليها طبقة خفيفة جدا من البشاميل الخفيف و نرش رشة جبنة رومى مبشورة وندخلها الفرن

حشوه أخرى للتارت المالح
المقادير:
2 بيضة +نص كوب جبنة شيدر+بصله صغيره +ملعقه كبيرة زبده +كوب لبن - فلفل اسود+وممكن زى ما انتى عاوزة قطع سوسيس او قطع مشروم او قطع دجاج

الطريقه
نخلط الزبده مع الجبنة والدقيق واعجنهم قطع صغيره واضعهم فى قوالب التارت وندخلهاالفرن لحد ما تصفر او تحمر خفيف وبعدين نحط ونوزع الجبنة الشيدر في القوالب
ونعمل الحشوه : نسيح الزبده ونقلب البصله فيها لحد ما تدبل و تصفر ونحط فوقها قطع الدجاج او السوسيس او المشروم ونوزعها في القوالب فوق الجبنة نخلط اللبن والبيضمع الفلفل وجوزة طيب ونصبه فوقها وندخلها الفرن عشر دقائق
التارت المالح نضع عليه حشوة جبنه أو دجاج مسلوق أو مع الخضار .. البسله .. الفلفل الحلو .. سبانخ .. مشروم .. أو ممكن جمبري .. وبعد كده نخفق2 أو3 بيضات مع كريمه وملح وفلفل أسود.. ونضعها فوق الحشو ..ثم الجبن المبشور .. بعد فرد التارت المالح بالعجينه نخبزه في فرن متوسط الحراره ..وبعد كده نحشيه .. ونعيد خبزه مرة أخري بالحشو

تارت التونة بالخضار
المقادير:
1/2 كوب زيت +1ونص كوب دقيق +زرة ملح+2 معلقة ماء للعجن +علبة تونة مخلوطة ب 2 معلقة مستردة+الخضار( فلفلة رومى خضراء – فلفلة رومى حمراء – فلفلة رومى صفراء – اكوسه مقطعة صغير – بصلة صغيرة مقطعة صغير – طماطماية صغيرة مقطعة صغير- ) ملح – فلفل – بهارات +معلقة كبيرة ثوم مهروس

الطريقة
نضع الدقيق و الملح و الزيت والماء ونعجنهم بأيدنا لحد ما تتماسك بس العجينة نفردها فى صينية التارت بنفس الطريقة السابقة مع رفع الجوانب وادخلها الفرن .حوالى 10 دقائق .بعد ما نطلعها من الفرن ادهن قعر التارت بالتونة المخلوطة بالمستردة ثم اضع عليها الخضروات و ادخلها الفرن لحد ما تلاقى جوانب التارت احمرت

طريقة الخضار للتارت
نضع فى مقلاية معلقتين زيت لحد ما يسخن اضع الثوم لحد ما يصفر خفيف وبعدين اضع الكوسة و الفلفل بالوانه والبصل و الطماطم مع التوابل نقلب كلة على النار لحد ما الخضار لونة يزهزة و يستوى يادوب تقليبتين وبعدين نصبه فى التارت طعمها جميل .....................منقول للفاااائده



H'fhr lk,um gu[hzk vlqhk











آخر مواضيعي

مفاهيم خاطئة عن صلاة الاستخارة
من هو الانسان الرائع؟؟؟؟
مكالمة لم يرد عليها
عصائر صحية بالهناء والشفاء ...........
كيف تكسبين زوجك؟؟؟؟؟؟؟
انه الله اذا نادي المنادي>>>>
انظـر إلى لطـف الله ربك، وأنت نائم>>>
البركه في الراتب...كيف؟؟؟؟

 
عرض البوم صور عاشقة الفن   رد مع اقتباس

قديم 12-09-2007, 03:04 PM   المشاركة رقم: 2 (permalink)
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
إدارية منتدى الشريعة الإسلامية
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية (نور اليقين )

البيانات
التسجيل: May 2007
العضوية: 127524
المشاركات: 18,022 [+]
بمعدل : 6.75 يوميا
اخر زياره : [+]
المدينه:
الجنس : انثى
معدل التقييم: 214748813
نقاط التقييم: 2147483647
(نور اليقين ) has a reputation beyond repute(نور اليقين ) has a reputation beyond repute(نور اليقين ) has a reputation beyond repute(نور اليقين ) has a reputation beyond repute(نور اليقين ) has a reputation beyond repute(نور اليقين ) has a reputation beyond repute(نور اليقين ) has a reputation beyond repute(نور اليقين ) has a reputation beyond repute(نور اليقين ) has a reputation beyond repute(نور اليقين ) has a reputation beyond repute(نور اليقين ) has a reputation beyond repute
آعجبنيً: 6,358
تلقي آعجاب 5,793 مرة في 1,953 مشاركة
 

الإتصالات
الحالة:
(نور اليقين ) غير متصل

كاتب الموضوع : عاشقة الفن المنتدى : معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بصراحة انا احب الحاجات دي جدأ تسلم اديكي وعنيكى ودماغك ورجليكي











آخر مواضيعي

تعجلوا إلى الحج ، فإن أحدكم لا يدري ما يعرض له
مرضى السكري والحج
ترك الأظفار وشعر الرأس
بعض المعاني الإيمانية في رحلة الحج الربانية
التصدق بذبيحة يوم عرفة وحكم الأكل منها
حكم صيام ايام التشريق
الحجُّ وزيادةُ الإيمان
دُرر عُمر بن الخطآب يومَ طُعن

 
عرض البوم صور (نور اليقين )   رد مع اقتباس

قديم 21-09-2007, 12:59 PM   المشاركة رقم: 3 (permalink)
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
Banned عضو مخالف
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية نووورة

البيانات
التسجيل: Sep 2007
العضوية: 178182
المشاركات: 115 [+]
بمعدل : 0.05 يوميا
اخر زياره : [+]
المدينه:
الجنس : انثى
معدل التقييم: 0
نقاط التقييم: 10
نووورة will become famous soon enough
آعجبنيً: 0
تلقي آعجاب 0 مرة في 0 مشاركة
 

الإتصالات
الحالة:
نووورة غير متصل

كاتب الموضوع : عاشقة الفن المنتدى : معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات











آخر مواضيعي

اجمل دمعة تمر في حياة الانسان
دعاء يحفظ المسلم بإذن الله
ادخل واكسب حسنات ؟
فوائد الصلاة الطبية
كيف ستربح المليون؟
أعمال العشر الأواخر من رمضان
كتاب شهيوات شميشة للطبخ المغربي
كل ما يتعلق برمضان

 
عرض البوم صور نووورة   رد مع اقتباس

قديم 27-09-2007, 05:11 PM   المشاركة رقم: 4 (permalink)
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو جديد

البيانات
التسجيل: Sep 2007
العضوية: 178877
المشاركات: 50 [+]
بمعدل : 0.02 يوميا
اخر زياره : [+]
المدينه:
الجنس : انثى
معدل التقييم: 87
نقاط التقييم: 10
slam123 will become famous soon enough
آعجبنيً: 0
تلقي آعجاب 0 مرة في 0 مشاركة
 

الإتصالات
الحالة:
slam123 غير متصل

كاتب الموضوع : عاشقة الفن المنتدى : معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات

يعطيك العافية











عرض البوم صور slam123   رد مع اقتباس

قديم 29-09-2007, 12:15 PM   المشاركة رقم: 5 (permalink)
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو جديد
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية همسااااات

البيانات
التسجيل: Jun 2007
العضوية: 151410
المشاركات: 116 [+]
بمعدل : 0.04 يوميا
اخر زياره : [+]
المدينه:
الجنس : انثى
معدل التقييم: 91
نقاط التقييم: 10
همسااااات will become famous soon enough
آعجبنيً: 0
تلقي آعجاب 0 مرة في 0 مشاركة
 

الإتصالات
الحالة:
همسااااات غير متصل

كاتب الموضوع : عاشقة الفن المنتدى : معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات

يسلمواااااا











عرض البوم صور همسااااات   رد مع اقتباس

قديم 29-09-2007, 12:30 PM   المشاركة رقم: 6 (permalink)
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو فضي
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية زوجـه نـادمـه

البيانات
التسجيل: Sep 2007
العضوية: 178472
المشاركات: 1,086 [+]
بمعدل : 0.43 يوميا
اخر زياره : [+]
المدينه: عالم الندم
الجنس : انثى
معدل التقييم: 21474970
نقاط التقييم: 214748640
زوجـه نـادمـه has a reputation beyond reputeزوجـه نـادمـه has a reputation beyond reputeزوجـه نـادمـه has a reputation beyond reputeزوجـه نـادمـه has a reputation beyond reputeزوجـه نـادمـه has a reputation beyond reputeزوجـه نـادمـه has a reputation beyond reputeزوجـه نـادمـه has a reputation beyond reputeزوجـه نـادمـه has a reputation beyond reputeزوجـه نـادمـه has a reputation beyond reputeزوجـه نـادمـه has a reputation beyond reputeزوجـه نـادمـه has a reputation beyond repute
آعجبنيً: 0
تلقي آعجاب 0 مرة في 0 مشاركة
 

الإتصالات
الحالة:
زوجـه نـادمـه غير متصل

كاتب الموضوع : عاشقة الفن المنتدى : معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات

يمي يمي باين عليها وصفات لذييييييييييييذه

تسلم يدك وربي لا يحرمنا منك ومن روعة مشاركاتك











آخر مواضيعي

مـقـطـع صـوتـي لـقـصـة وفـاة ام مـحـمـد ( باص المدرسات التي حدثت قبل شهرين )
كـيـف نـعـيـد الـبـركـه إلـى مـنـازلـنـا !!
احـذروا شـركـة الـصـافـي دنـون
تـصـرخ وتـقـول : خـذوا شـهـاداتـي وأعـطـونـي زوجـاً
كـارثـة الـمـصـاحـف الإلـكـتـرونـيـه < احذروا يا عباد الله >
العـنـوسـه .. عـوامـل وأسـبـاب
الأمــراض الــنــفــســيــه ... مــن يــعــتــرف بــهــا ؟
تنبيه للي يحطون الجوال قرب المخده عند النوم !!!

 
عرض البوم صور زوجـه نـادمـه   رد مع اقتباس

قديم 30-09-2007, 12:59 PM   المشاركة رقم: 7 (permalink)
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو ذهبي
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية ام عبد العزيز1

البيانات
التسجيل: Dec 2006
العضوية: 73814
المشاركات: 3,434 [+]
بمعدل : 1.22 يوميا
اخر زياره : [+]
المدينه:
الجنس : انثى
معدل التقييم: 183
نقاط التقييم: 218
ام عبد العزيز1 has a reputation beyond reputeام عبد العزيز1 has a reputation beyond reputeام عبد العزيز1 has a reputation beyond repute
آعجبنيً: 0
تلقي آعجاب 0 مرة في 0 مشاركة
 

الإتصالات
الحالة:
ام عبد العزيز1 غير متصل

كاتب الموضوع : عاشقة الفن المنتدى : معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات

ماشاء الله ماشاء الله انا احب البنات المبدعات في الطبخ


تسلم يدك عاشقه الفن مجموعه رائعه اجربها ان شاء الله











آخر مواضيعي

مطلوب مشرفات لهذه الاقسام
المسئولين عن الاقسام النسائيه مشرفات اداريات ارجو الدخول
الكبسه علي طريقتي ومن مطبخي وباالصور خطوه خطوه
هذا كان كلامي للمشرف العام وهذا رده
الاستضافه يوم السبت القادم بعد اذن المسئولين عن القسم طبعا
حمل القرأن الكريم من هذا البرنامج سهل وسريع
·÷±‡± (من اجمل ماقرئت من الاشعار ) ±‡±÷
₪۩۝۩ண√أرفع راسك فأنت في منتدى "دليلك" للحياه" الزوجيه" ... ألا تفتخ ـر ؟؟√ண۩۝۩₪

 
عرض البوم صور ام عبد العزيز1   رد مع اقتباس

قديم 30-09-2007, 09:49 PM   المشاركة رقم: 8 (permalink)
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو برونزي
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية عاشقة الفن

البيانات
التسجيل: Dec 2006
العضوية: 74563
المشاركات: 818 [+]
بمعدل : 0.29 يوميا
اخر زياره : [+]
المدينه:
الجنس : انثى
معدل التقييم: 112
نقاط التقييم: 25
عاشقة الفن is just really nice
آعجبنيً: 0
تلقي آعجاب 0 مرة في 0 مشاركة
 

الإتصالات
الحالة:
عاشقة الفن غير متصل

كاتب الموضوع : عاشقة الفن المنتدى : معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام عبد العزيز1 مشاهدة المشاركة
ماشاء الله ماشاء الله انا احب البنات المبدعات في الطبخ


تسلم يدك عاشقه الفن مجموعه رائعه اجربها ان شاء الله
بصراحه ام عبدالعزيز انا اعشق الطبخ وحياتي مطبخ..بس لاحد يقول غسلي صحون ولا رتبي بعد الطبخ انحاااش...الف شكر على الطله الحلوه ويعطيك العاافيه











آخر مواضيعي

مفاهيم خاطئة عن صلاة الاستخارة
من هو الانسان الرائع؟؟؟؟
مكالمة لم يرد عليها
عصائر صحية بالهناء والشفاء ...........
كيف تكسبين زوجك؟؟؟؟؟؟؟
انه الله اذا نادي المنادي>>>>
انظـر إلى لطـف الله ربك، وأنت نائم>>>
البركه في الراتب...كيف؟؟؟؟

 
عرض البوم صور عاشقة الفن   رد مع اقتباس

قديم 30-09-2007, 11:03 PM   المشاركة رقم: 9 (permalink)
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو برونزي
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية الحور

البيانات
التسجيل: Jun 2006
العضوية: 32246
المشاركات: 654 [+]
بمعدل : 0.22 يوميا
اخر زياره : [+]
المدينه:
الجنس : انثى
معدل التقييم: 115
نقاط التقييم: 10
الحور will become famous soon enough
آعجبنيً: 0
تلقي آعجاب 0 مرة في 0 مشاركة
 

الإتصالات
الحالة:
الحور غير متصل

كاتب الموضوع : عاشقة الفن المنتدى : معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات

يعطيك العافية











آخر مواضيعي

للعروس اإلمميزه فقط
مارح تصدقين إذا داومتي عليها راح تستغنين عن المكياج ....!!
مارح تصدقين إذا داومتي عليها راح تستغنين عن المكياج ....!!
مارح تصدقين إذا داومتي عليها راح تستغنين عن المكياج ....!!
@@ نكت فرش ادخل و فرفش @@
صور تسريحات شعر ومكياج
الحور تريد الترحيب بالحبايب
توقع من الذي سوف يرد بعدك

 
عرض البوم صور الحور   رد مع اقتباس

قديم 11-10-2007, 01:53 AM   المشاركة رقم: 10 (permalink)
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو فضي
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية samra2006

البيانات
التسجيل: Nov 2006
العضوية: 59652
المشاركات: 1,381 [+]
بمعدل : 0.48 يوميا
اخر زياره : [+]
المدينه:
الجنس : انثى
معدل التقييم: 147
نقاط التقييم: 241
samra2006 has a reputation beyond reputesamra2006 has a reputation beyond reputesamra2006 has a reputation beyond repute
آعجبنيً: 0
تلقي آعجاب مرة واحدة في مشاركة واحدة
 

الإتصالات
الحالة:
samra2006 غير متصل

كاتب الموضوع : عاشقة الفن المنتدى : معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات

يسلمووووووووووووووووووووووووووو











آخر مواضيعي

عملاق التحميل في أحدث اصدار Internet Download Manager5.12 build2
توقيعم مضمون مع Amity Userbar2.2 لعمل اليوزربار
أفضل برامج للحمايه من التجسس و الهاكر antispyware programs
مجموعه برامج لعمل Pdf مجمعه و مشروحه بالعربي
آيات الرقيه من السحر و الحسد بصوت الشيخ مشاري العفاسي
نسخة جديدة من الماسنجر بلس Messenger Plus! Live 4.50.310
محول الصوتيات Any Audio Converter 1.0.2 يدعم أغلب الصيغ (مجاني + التعريب)
دليل مواقع الطفل المسلم- حلو و مفيد

 
عرض البوم صور samra2006   رد مع اقتباس

قديم 22-10-2007, 10:12 AM   المشاركة رقم: 11 (permalink)
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو جديد

البيانات
التسجيل: Aug 2005
العضوية: 8224
المشاركات: 94 [+]
بمعدل : 0.03 يوميا
اخر زياره : [+]
المدينه: مصر الحبيبة
الجنس : انثى
معدل التقييم: 113
نقاط التقييم: 10
karawana2000 will become famous soon enough
آعجبنيً: 0
تلقي آعجاب 0 مرة في 0 مشاركة
 

الإتصالات
الحالة:
karawana2000 غير متصل

كاتب الموضوع : عاشقة الفن المنتدى : معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات

ما شاء الله عليكى
اسم على مسمى .. فعلا فن يا فنانة
واحلى ما فية انه مجمع فى موضوع واحد
شكرا عاشقة الفن وننتظر المزيد

اللهم ائتنا فى الدنيا حسنة
وفى الاخرة حسنة وقنا عذاب النار
karawana2000











آخر مواضيعي

التعامل مع الابناء ... فن له أصول
عناد الأطفال ... تحليلات وارشادات
عندكم مشكلة حياتية ؟ .... اختكم karawana معكم

 
عرض البوم صور karawana2000   رد مع اقتباس

قديم 25-10-2007, 05:51 PM   المشاركة رقم: 12 (permalink)
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو جديد

البيانات
التسجيل: Aug 2007
العضوية: 171802
المشاركات: 71 [+]
بمعدل : 0.03 يوميا
اخر زياره : [+]
المدينه:
الجنس : انثى
معدل التقييم: 88
نقاط التقييم: 10
haifa2 will become famous soon enough
آعجبنيً: 0
تلقي آعجاب 0 مرة في 0 مشاركة
 

الإتصالات
الحالة:
haifa2 غير متصل

كاتب الموضوع : عاشقة الفن المنتدى : معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات

تسلم الأيد الحلوه











عرض البوم صور haifa2   رد مع اقتباس

قديم 03-11-2007, 01:28 AM   المشاركة رقم: 13 (permalink)
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو جديد
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية 'تعب قلبي'

البيانات
التسجيل: Nov 2007
العضوية: 182164
المشاركات: 58 [+]
بمعدل : 0.02 يوميا
اخر زياره : [+]
المدينه:
الجنس : انثى
معدل التقييم: 86
نقاط التقييم: 10
'تعب قلبي' will become famous soon enough
آعجبنيً: 0
تلقي آعجاب 0 مرة في 0 مشاركة
 

الإتصالات
الحالة:
'تعب قلبي' غير متصل
وسائل الإتصال:
إرسال رسالة عبر مراسل MSN إلى 'تعب قلبي'

كاتب الموضوع : عاشقة الفن المنتدى : معجنات - مخبوزات - فطائر - ساندويتشات

يسلمووووووووووووووو











آخر مواضيعي

ابي رايكم بمشكلتي

 
عرض البوم صور 'تعب قلبي'   رد مع اقتباس
إضافة رد

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are معطلة
Pingbacks are معطلة
Refbacks are متاحة



الساعة الآن 02:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0
جميع الحقوق محفوظه لـ منتديات دليلك للحياة الزوجية - علماَ بان مايكتب بالمنتدى يمثل وجهة نظر الكاتب نفسه


منتديات ،الزواج,عالم المتزوجين,الثقافه الزوجيه,عالم الحياة الزوجية,الثقافه الزوجية,الثقافه الجنسية, الطب الزوجي,المشاكل الاجتماعيه,الاعشاب الطبيه,الطب البديل,الشريعه الاسلاميه,الاسره,الطفل,الحمل,الولاده,الاناقه,التجميل,مستلزمات ماقبل الزواج,المطبخ,الشعر,الجوال,الاتصالات,نجوم الفن,الصور,الرجيم,الرشاقه,الاناقه والجمال,العنايه بالشعر,العنايه بالبشره,عاجل,المكياج,العنايه بالجسم,البحث العلمي,مشكلتي,منتدى اجابات,رسائل نصية,منتدى التصميم,منتدى الاخبار,مدونات الاعضاء,منتدى الوظائف,السياحة والسفر,برامج التصميم,فساتين سهره 2012,فساتين ناعمه ,منتدى الجاد,قصائد مسموعه,منتدى الماسنجر,منتدى بلاك بيري,منتدى ايفون توبيكات ماسنجر,خلفيات ماسنجر,برودكاست بلاك بيري,منتدى سامسونج,منتدى اسرار البنات